טיפול קבוצתי בחרדה חברתית

קבוצות הטיפול השונות

קיימות בארץ מספר מצומצם של קבוצות לטיפול בחרדה חברתית . להלן הקבוצות:

מה עושים בטיפול?

לא מדובר במשהו בסגנון קבוצת תמיכה שבה כל אחד מספר על עצמו ובעיותיו, למעשה אין בכלל סבב היכרות בין המשתתפים. בתחילה מקבלים מושג כללי על החרדה החברתית, והדברים שאנו עושים שגורמים לה להישאר אצלנו ולהחמיר(כמו הימנעות).

טיפול קבוצתי

כשליש מהטיפול מוקדש להיחשפות הדרגתית למצבים מעוררי חרדה: הן היחשפות במהלך הטיפול והן היחשפויות כשיעורי בית. ההיחשפות תורמת להקטנת החרדה ומראה לנו שאנו יכולים לעשות דברים למרות החרדה והסימפטומים המתלווים אליה.

שליש שני מוקדש לשינוי מחשבתי(קוגניטיבי).החרדה שלנו, כמו כל הרגשות נגרמת ע”י המחשבות. רוב המחשבות שלנו הן אוטומטיות ומהירות מאוד ובד”כ הן חולפות על ידינו מבלי שנשים לב לכך, אך הן מותירות את רישומן על הרגשות שלנו.אין לנו אפשרות לשנות את הרגשות באופן ישיר, אך ניתן לזהות ולשנות את דפוסי החשיבה הלא-רציונליים, לשנותם באמצעות מחשבות מתקנות(לאו דווקא חיוביות), ולהביא ע”י כך להקטנת החרדה(שינוי ברגשות).

שליש שלישי מוקדש לתרגול ושיפור מיומנויות חברתיות המתבצע ע”י לימוד וסימולציות בנושאים כמו סמול-טוק, ראיונות עבודה, בקשות, סירובים,סימולציה של ויכוח בעד ונגד נושא מסויים וסימולציה של להתחיל עם מישהי/ו.

ייתכן שהדברים האלו נראים לחלק מכם כבלתי אפשריים, אך אל דאגה, ההתקדמות בטיפול הינה הדרגתית.

יתרונות הטיפול הקבוצתי על פני טיפול יחידני

האם זה הוקוס פוקוס?

חד משמעית לא. מי שמצפה שעצם ההליכה לטיפול תשנה אותו, יגלה שהוא כמעט ולא משתפר. הטיפול נותן את הכלים שבעזרתם אתם תעזרו לעצמכם.אם לא תשתמשו בהם או אם תסתפקו רק בהחשפויות שמבוצעות ב-90 הדקות של הטיפול, אם לא תכתבו דפי מחשבות בבית אז לא יושג שיפור משמעותי.